Wij scoren een 8,8
453 beoordelingen
Snelle levering in NL & BE
Profiteer van hoge staffelkorting
Wij scoren een 8,8
453 beoordelingen

Besparing door isolatie berekenen

✓ Alleen maar A-merken

✓ Goede leveringsvoorwaarden

✓ Handige keuzehulp

Als u graag uw besparing door isolatie wilt berekenen, gebruikt u de isolatiewaardecalculator van De Isolatie Toko uit Winterswijk. Hiermee berekent u eenvoudig hoe voordelig uw isolatie momenteel is door isolatie. Door gebruik te maken van deze isolatiewaardecalculator komt u achter de mogelijkheden om te besparen door isolatie aan te brengen.

Wilt u isolatie kopen?

Bekijk onze isolatie hier

Isolatiewaarde calculator om besparing met isolatie te berekenen

Voorbeeld van de calculator

Gemakkelijk uw besparing door isolatie berekenen met onze isolatiewaardecalculator

Met een isolatiewaardecalculator kunt u eenvoudig uw besparing door isolatie berekenen en krijgt u inzicht in belangrijke isolatiewaarden met betrekking tot uw pand. U ziet zo hoe goed uw huis momenteel geïsoleerd is. De R-waarde is een belangrijke waarde met betrekking tot uw isolatie. Deze geeft het isolerend vermogen van het isolatiemateriaal aan. Hoe hoger deze is, hoe beter. Dit betekent namelijk dat er meer warmte wordt binnengehouden. De R-waarde biedt de mogelijkheid om met de isolatiewaardecalculator te berekenen hoeveel isolatiemateriaal u moet aanbrengen om zo de hoogst mogelijke besparing door isolatie te bereiken. Bij ons kunt u op eenvoudige wijze verschillende isolatiematerialen vergelijken. Op deze manier kunt u besparing door isolatie berekenen en zo nog meer besparen.

Bereken zelf uw besparing door isolatie

Stap 1: Voer het aantal vierkante meters in, dat u wenst te isoleren. Warmteverlies berekenen wij namelijk per vierkante meter. Hoe meer vierkante meters, hoe meer warmte verloren kan gaan. U kunt hier bijvoorbeeld het oppervlak van een muur of dak invullen.

Stap 2: Kies de binnen- en buitentemperatuur waarmee u wil rekenen. De binnentemperatuur is bij de meeste huishoudens rond de 20 graden. Voor de buitentemperatuur is de gemiddelde temperatuur van de herfst, winter, en lente, in Nederland al ingevuld. Dit is 8,3 graden. U kunt natuurlijk ook een andere temperatuur kiezen.

Stap 3: Voer de prijs in die u betaalt voor gas. Houd hierbij ook rekening met de energiebelastingen, het kale energietarief is vaak lager. Om de besparing door isolatie goed te berekenen, is het van belang een realistische prijs te nemen.

Stap 4: Kies de isolatiewaarde van het product waarmee u van plan bent te isoleren. De isolatiewaarde is uitgedrukt in Rd, wat vermeld staat bij de producten op onze website.

Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal
Besparing met isolatie berekenen
Totale besparing
Naam Totaal
"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen
Heb je een promotiecode?
Promocode Verberg Toon

*Uitgangspunten van de calculator zijn als volgt:

  • 24 uur per dag verwarmen
  • 270 dagen per jaar verwarmen (dit zijn dagen, uitgezonderd de zomer)
  • 30.000.000 Joules aan energie in een m3 aardgas
  • Er is geen rekening gehouden met eventuele rendementen en verliezen
Diverse onderdelen van een huis isoleren.

Ontdek de kansen van isolatie

Wilt u graag de mogelijke besparing door isolatie berekenen? Bereken hier uw besparing door isolatiemateriaal. Ook Milieucentraal geeft aan dat isoleren van groot belang is voor het besparen van energie. Bekijk onze keuzehulp, en weet welke isolatiematerialen u het best gebruikt voor de isolatie van uw dak. Dit geldt ook voor de isolatie van uw kelder of een andere ruimte in huis. U bestelt deze producten vervolgens direct in onze webshop. Indien u advies wenst bij het berekenen van besparing door isolatie, maakt u gebruik van onze keuzehulp voor het juiste materiaal of neemt u contact met ons op via 085 002 0186 of info@deisolatietoko.nl.

De waardering van isolatietoko.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 551 reviews.