Wij scoren een 8,8
453 beoordelingen
Snelle levering in NL & BE
Profiteer van hoge staffelkorting
Wij scoren een 8,8
453 beoordelingen

Hellend dak isoleren

Hellend dak isoleren

Het isoleren van uw hellende dak is erg belangrijk, want warmte stijgt altijd en zodra het dak niet goed geïsoleerd is kan er een verlies van soms wel 35% ontstaan!

Verder zorgt een goed geïsoleerd dak voor:

  • Energiekosten besparing
  • Beter leef comfort, geen schommelingen in temperatuur
  • Hogere waardering van uw en energielabel Het dak kan van binnen of buiten geïsoleerd worden.

Hiervoor zijn verschillende isolerende materialen op onze site beschikbaar. Eerst is het belangrijk om de manier van isoleren te gaan bepalen.

Hellend dak van binnenuit isoleren

Dit kan gemakkelijk tegen het bestaande dakbeschot of tegen een gemaakt regelwerk op het dakbeschot. Montage zonder koudebruggen doormiddel van onze Würth Hightack kit uit ons montage assortiment. Binnen 30 seconde zitten de platen vast. U kunt de platen ook schroeven. Afwerken met luchtdichtend aluminium tape of flexpur, ook te vinden onder het kopje montage.

Hellend dak van binnenuit isoleren kan met de volgende producten:

Hoogwaardige PIR isolatie:

Bij De Isolatie Toko verkopen wij PIR van de merken Recticel of Unilin. Dit zijn hoogwaardige isolatieplaten van de beste fabrikanten in de business. Het voordeel van het gebruiken van PIR isolatie is dat er bij een geringe dikte al een hoge isolatie waarde gerealiseerd kan worden. Verder beschikken de platen over een dubbele dampremmende aluminium cachering. Ook gemakkelijk te monteren met onze Würth Hightack kit uit het montage assortiment. Naden afdichten met ons luchtdichtend aluminium tape of Flexpur. Beschikbaar in elke dikte en in de afmetingen: 1200×600 of 2600×1200.

Klik hier voor PIR platen

Hoogwaardige PIR isolatie verlijmd met Gips:

Isoleren en afwerken in één? Dat kan met de GipsPir platen van Dewin. Deze hoogwaardige PIR isolatie platen zijn verlijmd met een AK gips plaat van 12,5mm dik. Beschikbaar in alle diktes PIR isolatie en gemakkelijk te monteren door middel van de Würth Hightack kit uit onze montage assortiment. Met deze kit heeft u de platen binnen 30 seconde vast aan het hellend dak en is het direct geisoleerd en afgewerkt! Hoe mooi is dat! Afmetingen 2600×1200 of 2600×600.

Klik hier voor GipsPIR platen

Hoogwaardige PIR isolatie verlijmd met Fermacel:

Isoleren en afwerken in één? Dat kan met de FermaPir platen van Dewin. Deze hoogwaardige PIR isolatie platen zijn verlijmd met een 10mm Fermacel plaat van. Het voordeel van de cementgebonden Fermacel plaat is dat deze bestand is tegen stoten en er kan gemakkelijk iets aan worden opgehangen of geschroeft. Beschikbaar in alle diktes PIR isolatie en gemakkelijk te monteren door middel van de Würth Hightack kit uit onze montage assortiment. Met deze kit heeft u de platen binnen 30 seconde vast aan het hellend dak en is het direct geisoleerd en afgewerkt! Hoe mooi is dat! Afmetingen 1200×600, 2600×1200 of 2600×600.

Klik hier voor FermaPIR platen

Hellend dak buitenaf isoleren

Een hellend dak aan de buitenkant isoleren is vaak een grote klus, want de meeste hellende daken beschikken over dakpannen die eerst verwijderd dienen te worden. Verder is het ook een vakwerk waarbij experts moeten worden ingeschakeld. Dit betekent dat het isolerende van een hellend dak van buitenaf een stuk duurder is dan van binnenuit. Maar voor deze klus hebben wij ook isolerend materiaal die u hierbij gaat helpen.

Hellend dak van buitenaf isoleren kan met de volgende producten:

Dewin Renovatieplaten:

Dewin Renovatie S+ isolatieplaten zijn een goede oplossing voor de renovatie of na-isolatie van hellende daken met schubvormige dakbedekkingen (dakpannen). De Dewin renovatieplaat kan rechtstreeks op het dakbeschot worden geplaatst, mits dat nog in goede staat is.

De renovatieplaat is van hoogwaardig PIR-hardschuim en aan beide zijden voorzien van een dampdichte aluminium folie. De S+ is voorzien van een sponning in de isolatie, waardoor de platen naadloos aansluiten! Op de plaat zijn drie houten tengels van 15 x 45 mm verlijmd. Na het verwijderen van de dakpannen, de panlatten en de tengels worden de Renovatieplaten met speciale nagels of schroeven bevestigd. Op de tengels kunnen vervolgens de panlatten worden aangebracht.

Na het verwijderen van de dakpannen, de panlatten en de tengels worden de Renovatieplaten met speciale nagels of schroeven bevestigd. Naden zonodig afschuimen en afplakken met ALU-tape. Op de tengels kunnen vervolgens de panlatten worden aangebracht. De benodigde bevestigingsschroeven en ALU-tape kunt u apart bij ons bestellen.

Klik hier voor Renova-S platen

Heeft u vragen over het isoleren van een hellend dak? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.

De waardering van isolatietoko.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 540 reviews.