De Isolatie Toko, 01 januari 2018

Geïsoleerd vanaf 2018

Het is 2018 een nieuw jaar vol met nieuwe kansen. Het afgelopen jaar is de bouwsector gestegen met zo’n 4,75% gemiddeld (Rabobank trends en cijfers, 2017), dit betekend dat de bouw groeit en het komende jaar blijft groeien. Maar waar wordt er tegenwoordig naar gekeken bij nieuw- of renovatiebouw en waar kunt u op letten?

De afgelopen jaren is het kijken naar de omgeving en het milieu een grote trend geweest. Overal was het te zien; het MVO ondernemen, lean-and-green, biologische producten in de supermarkten, elektrische auto’s… te veel om op te noemen.

In de bouwsector neemt het belang van duurzaamheid ook meer toe bij zowel de bouwers als opdrachtgevers. De aannemers moeten voldoen aan de bouwbesluiten en de opdrachtgevers zien een investering steeds beter terug in een lange termijn besparing. Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig zonder gasaansluiting gebouwd, omdat er genoeg duurzame stroom is om deze huizen milieubewust te voorzien van alle benodigdheden. Daarnaast wordt de energievraag van woningen steeds kleiner door onder meer een verhoogde isolatiewaarde en zuinigere elektrische apparatuur.  

 Huizen kregen net zoals vaatwasmachines een energielabel

Om hier even verder op in te haken: huizen kregen net zoals vaatwasmachines een energielabel en hierdoor werden huizen met een goed energielabel hoger gewaardeerd. U zult ongetwijfeld bij de makelaars de meerkleurige woning labels voorbij hebben zien komen. Hiermee wordt dus aangegeven in hoeverre het energieverbruik, afgezet tegen de grootte van de woning, overeenkomt met de maatstaven. Wat kunt u met dit label? Voor huizenzoekers is het van belang om rekening te houden met een gunstig label omdat dit kan zorgen voor een hoger hypotheekbedrag. Enige banken verstrekken namelijk minder krediet bij een minder zuinige woning. Verder is een gunstig label van belang om de maandlasten laag te houden. Een groener label geeft namelijk een lager energieverbruik aan. Maar hoe zorgt u er nou voor dat uw huis een gunstig energielabel krijgt?

Een van de belangrijkste factoren voor een goed energielabel van uw huis is de mate waarin het huis is geïsoleerd. Een goede isolatie zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat door uw geïsoleerde oppervlakken. Dit zorgt er weer voor dat er minder energie gemoeid gaat in het verwarmen van uw huis, en dat zorgt op zijn beurt weer voor minder CO2-uitstoot wat resulteert in een positieve wending voor het milieu en levert dit een aanzienlijke besparing op uw energierekening, doordat de stroom- en gaskosten dalen. Verder zorgt het goed isoleren van uw ervoor dat het huis een beter energielabel krijgt en dus een hogere waarde krijgt op de huizenmarkt of sneller wordt verkocht dan een vergelijkbare woning met een lager energielabel.

 Betere beheersing van vocht zorgt voor vermindering van schimmels, luchtjes en ongedierte.

Naast besparingen financieel en milieutechnisch levert het isoleren van uw woning ook wooncomfort op. Isolatie in vloeren, kelders en wanden zorgt namelijk voor een betere beheersing van vocht in u woning. Betere beheersing van vocht zorgt voor vermindering van schimmels, luchtjes en ongedierte. Dit tezamen resulteert in een betere omgeving waar uw gezondheid veel profijt van heeft. Naast uw gezondheid is ook comfort van belang. Het juist isoleren van uw huis maakt dat er minder warmte ontsnapt en dus minder koude luchtstromen aanwezig zijn. Zo kunt u zonder tocht of kou van de wanden heerlijk ontspannen zitten. Verder komt er veel kou vanuit niet-geïsoleerde vloeren. Met vloerisolatie kunt u de temperatuur van uw vloer goed beheersten zodat de kou niet naar boven trekt. Dat geeft veel comfort, koude voeten zorgen immers voor een koud lichaam.

Kortom; isoleren zorgt voor een beter energielabel met alle voordelen daaraan gekoppeld. Het brengt meer comfort en kan bijdragen aan een betere gezondheid. Dus als u geeft om het milieu, uw gezondheid, van comfort houdt, maar ook rekening wil houden met uw portemonnee, zorg er dan voor dat uw huis voldoende geïsoleerd is

Hoe u het huis beter kunt isoleren of met welke producten, kunt u vrijblijvend vragen aan het team van De Isolatie Toko die ervoor zorgt dat u advies opmaat. De Isolatie Toko is de plek waar u de beste producten voor de laagste prijs krijgt!

Team De Isolatie Toko