Wij scoren een 8,8
453 beoordelingen
Snelle levering in NL & BE
Profiteer van hoge staffelkorting
Wij scoren een 8,8
453 beoordelingen

Buitenmuur isoleren

Wandisolatie:

Het isoleren van uw wanden is erg belangrijk. Want zodra de wanden in een woning niet goed geisoleerd zijn kan er een verlies van soms wel 25% ontstaan!

Verder zorgen goed geisoleerde wanden voor:

  • Energiekosten besparing
  • Hoger leefcomfort, geen schommelingen in temperatuur
  • Hogere waardering van uw en energielabel

De muren kunnen op verschillende manieren geisoleerd worden. De verschillende toepassingen zullen hieronder uitgelegd worden samen met de bijbehorende isolerende producten.

Spouwmuur isoleren:

Voor het isoleren van de spouwmuur worden verschillende isolerende materialen gebruikt. Denk hierbij aan minerale wol, XPS of PIR isolatie. Elk product heeft weer zijn eigen eigenschappen. Zo is minerale wol goedkoop en heeft het een akoestieke werking. PIR isolatie heeft een hoge isolatie waarde bij een geringe dikte en is makkelijk verwerkbaar. XPS isolatie is makkelijk verwerkbaar en relatief ook goedkoper. Deze producten zijn op onze site te vinden.

Klik hier voor PIR isolatie

Klik hier voor XPS isolatie

Klik hier voor minerale wol en restpartijen

Voorzetswand isoleren:

Het naisoleren van een wand wordt altijd gedaan doormiddel van een voorzetswand, Hier wordt op een bestaande muur isolatie geplaats doormiddel van een regelwerk te maken op de bestaande muur. Dit moet zodat er geen vocht en condensatie onstaat achter de isolatieplaten. Geschikte isolerende materialen zijn:

Hoogwaardige PIR isolatie verlijmd met Fermacell:

Isoleren en afwerken in één? Dat kan met de FermaPir platen van Dewin. Deze hoogwaardige PIR isolatie platen zijn verlijmd met een 10mm Fermacell plaat van GipsVezel. Het voordeel van de cementgebonden Fermacell plaat is dat deze bestand is tegen stoten en er kan gemakkelijk iets aan worden opgehangen of geschroeft. Deze plaat is eenvoudig af te werken en is brandvertragend tot 60 minuten. Beschikbaar in alle diktes PIR isolatie en gemakkelijk te monteren door middel van de Würth Hightack kit uit onze montage assortiment. Met deze kit heeft u de platen binnen 30 seconde vast aan de latten en is het direct geisoleerd en afgewerkt! Hoe mooi is dat! Afmetingen 1200x600mm, 2600x1200mm of 2600x600mm.

Klik hier voor FermaPIR platen

Hoogwaardige PIR isolatie verlijmd met Gips:

Isoleren en afwerken in één? Dat kan met de GipsPir platen van Dewin. Deze hoogwaardige PIR isolatie platen zijn verlijmd met een AK gips plaat van 12,5mm dik. Deze plaat is eenvoudig af te werken en is brandvertragend tot 60 minuten. Beschikbaar in alle diktes PIR isolatie en gemakkelijk te monteren door middel van de Würth High-Tack kit uit ons montage assortiment. Met deze kit heeft u de platen binnen 30 seconde vast aan uw wand en is het direct geïsoleerd en afgewerkt! Hoe mooi is dat! Afmetingen 2600x1200mm of 2600x600mm.

Klik hier voor GipsPIR platen

Hoogwaardige PIR isolatie:

Bij De Isolatie Toko verkopen wij PIR van het merken Recticel. Dit zijn hoogwaardige isolatieplaten van de beste fabrikanten in de business. Het voordeel van het gebruiken van PIR isolatie is dat er bij een geringe dikte al een hoge isolatie waarde gerealiseerd kan worden. Verder beschikken de platen over een dubbele dampremmende aluminium cachering. Ook gemakkelijk te monteren met onze Würth Hightack kit uit het montage assortiment. Naden afdichten met ons luchtdichtend aluminium tape of Flexpur. Beschikbaar in elke dikte en in de afmetingen: 1200x600mm of 2600x1200mm.

Klik hier voor PIR platen

Voorzet wand montage

Een voorzetwand met GipsPir, FermaPir of PIR-platen is snel en eenvoudig te realiseren, omdat PIR bestaat uit een stevige hardschuim plaat, kunt u ze namelijk rechtstreeks tegen een regelwerk bevestigen.

Gebruik latten voor het rachelwerk. Maak vooraf een aantal stootvoegen in de gevel vrij (plaats wel een bijenbekje) om luchtstroom van buiten op gang te krijgen.

De GipsPir, FermaPir of PIR-platen kunt u vervolgens tegen het rachelwerk bevestigen. U kunt ze lijmen, schroeven of een combinatie van beiden. Deze producten zijn te vinden onder het kopje montage.  Breng tussen de platen een ril flexibele purschuim aan en plak achteraf de naden aan de voorzijde af met lucht-dichtende aluminiumtape. Als de gehele wand staat, vult u ook de kier aan de boven-, onder-, en zijkant met een ril purschuim. Zo vormt de voorzetwand een luchtdicht en goed isolerend geheel. Een dam remmende folie is hier niet nodig, omdat de PIR platen een damp remmende aluminiumcachering hebben.

De passende montagemiddelen zijn als gekoppeld product te vinden onderaan de productpagina van het isolatiemateriaal.

Klik hier voor montagemiddelen

Heeft u vragen over het isoleren van uw wanden? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.

De waardering van isolatietoko.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 551 reviews.