Verzending vanaf €19,95   √ Grote voorraad

Snelle levering in NL en BE   √ Afhalen mogelijk

Dewin geïsoleerde kantplank: 40mm XPS met Cetris (Rd 1,19)

Overzicht

De hoogwaardige Dewin geïsoleerde kantplank is een verlijmde plaat van XPS-isolatie met een cementgebonden vezelplaat van Cetris. De geïsoleerde kantplank wordt toegepast als gevelisolatie en gebruikt voor het afwerken en isoleren van de buitenste schil.

Kantplanken zijn vochtbestendig, licht van gewicht en geven een mooie afwerking.

De Dewin geïsoleerde kantplank bestaat uit 40mm XPS en 8 of 10mm dekplaat, afhankelijk van de kleur.
De totale dikte: 48-50mm.
De hoogte naar keuze: 150-500mm.
De standaardlengte: 1250mm
De isolatiewaarde: Rd 1,19

Standaard met sponning: Geen koudebrug.

Zoekt u tussenmaten of maatwerk? Vraag uw maatwerk aan.

Vanaf € 20,30
Op maat gemaakt: 2-5 werkdagen levertijd

Kies een optie om korting weer te geven

Verzendkosten Bereken direct
-
+
Slechts %1 links

Wilt u graag van het merk Dewin een kantplank gebruiken voor het afwerken van uw gevel? Deze verkopen we natuurlijk bij De Isolatie Toko uit Winterswijk. Wij voorzien u graag van meer informatie over deze hoogwaardige kantplank. Lees snel verder over deze handige manier van gevelafwerking.

Alles over dit kwalitatief hoogwaardige product van Dewin: de kantplank

De kantplank van Dewin is een geïsoleerde kantplank voor XPS-isolatie die is verlijmd met Cetris cementgebonden vezelplaat. De kantplank biedt een rotvrije isolatie-en afwerklaag in slechts één product. Dit product is te gebruiken in de gevel onder het kozijn, metselwerk of andere gevelbekleding. Door de eigenschappen van de kantplank is deze geschikt om in de grond te verwerken. De kantplank van Dewin is leverbaar in twee kleuren, namelijk:

 • Antraciet: een plaat van 8 millimeter met een diepe kleur, waardoor deze onderhoudsvrij is en lichte beschadigingen niet opvallen.
 • Cementgrijs: een plaat van 10 millimeter met een cement-wash uitstraling. Na schilderen is deze niet onderhoudsvrij.

Een product van hoogwaardige kwaliteit

De kantplank van Dewin staat bekend om zijn zeer hoogwaardige kwaliteit. Dit komt doordat men hier XPS voor een goede prijs en vezelplaat van de beste kwaliteit voor gebruikt. De platen worden uiterst nauwkeurig verlijmd, waardoor deze naadloos op elkaar aansluiten. Ook de maatvoering is zeer precies; de zijden met sponning worden altijd na-gefreesd om een perfecte pasvorm te garanderen. Door deze afwerking is nabewerking niet nodig, wat veel tijd bespaart. Door de sponning die aan beide kopse kanten is aangebracht, is de montage nauwkeurig en eenvoudig. Het voornaamste voordeel van dit product is dat er een koudebrug ontbreekt in deze isolatie.

Leverbaarheid van de kantplanken

De planken zijn standaard in diktes uiteenlopend van 30 tot 140 millimeter leverbaar in de eerdergenoemde kleuren, met hoogtes uiteenlopend van 150 tot 500 millimeter. De standaardlengte van elke plank is 1250 millimeter. Bij De Isolatie Toko hebben wij altijd een ruime voorraad van dit product die wij voor u op de juiste hoogtemaat zagen. Wij hanteren hierbij een levertijd van één tot vijf werkdagen, maar kunnen in veel gevallen al binnen één à twee werkdagen leveren. Het is tevens mogelijk om, op aanvraag, maatwerk geleverd te krijgen.

De voordelen van dit product

De kantplank Dewin kent zeer veel voordelen, namelijk:

 • Bestandheid tegen vocht en rotten
 • Onderhoudsvriendelijkheid
 • Tijdswinst door het vervangen van lagen metselwerk
 • Hoge isolatiewaarde
 • Duurzaamheid
 • Leverbaar in verschillende kleuren
 • Leverbaar in verschillende diktes en hoogtes
 • Snelle en eenvoudige plaatsing
 • Geen koudebruggen en naadloze aansluiting door sponning

De montage van dit product

Één van de voordelen is de eenvoudige montage van de kantplank. Dit kan mechanisch en door verlijming gedaan worden. Wanneer u kiest voor verlijming, doet u dit het best met een hoogwaardige montagekit. Mechanisch bevestigen doet u met flensschroeven (op een houten ondergrond) of betonschroeven. Tevens zijn de volgende montageoplossingen mogelijk:

 • Verlijmen met cementspecie
 • Verlijmen met tegellijm bij een ondergrond van cement*
 • Verlijmen met PUR-lijm (stempelen!)
 • Mechanisch met inslagpluggen of schroeven (voorboren!)

*Dit doet u door de kantplank van Dewin ruim te voorzien van tegellijm op poederbasis en het product op de ondergrond van cement aan te brengen. Hierna perst u de plank egaal aan en stempelt u hem met wiggen, waarbij u circa drie millimeter ruimte tussen de planken vrijlaat. Het is belangrijk om vochttransport onder de dorpel te vermijden. Na het plaatsen dient u het product te ondersabelen met specie. In geval van verlijming met High Tack kit is stempelen niet nodig.

Wanneer de kantplank méér dan 35% boven het maaiveld uitsteekt, dient u deze tevens mechanisch te bevestigen.

Bestel direct de juiste hoeveelheid en ga aan de slag

Nu u alles weet over de kantplank van Dewin, kunt u direct de benodigde hoeveelheid bestellen in onze webshop. Wij zorgen voor een snelle levering tegen een laag tarief, zodat u spoedig aan de slag kunt met de kantplank van Dewin of BERISO. Houdt er rekening mee dat dit product altijd vlak en droog opgeslagen dient te worden. Hierbij is het belangrijk om de folie niet te verwijderen en het product nooit in de felle zon te bewaren. Heeft u nog overige vragen over de kantplank van Dewin? Neem dan contact met ons op via 085 002 0186 of [email protected] óf raadpleeg ons kenniscentrum.

Productdetails
Lengte 1250mm
Hoogte 150 tot 500mm
Sponning Met sponning
Dikte Cetris 8 tot 10mm
Kleur Cementgrijs of antraciet
Dikte XPS 40mm
Breedte 1250mm
Dikte Isolatieplaat 48-50mm
Isolatiewaarde Rd (m2K/W) 1,19
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Dewin geïsoleerde kantplank: 40mm XPS met Cetris (Rd 1,19)
Uw waardering
Alternatieven: